Сериозно писмо с комични елементи прати днес зам.-директорът на столичната полиция

...
Сериозно писмо с комични елементи прати днес зам.-директорът на столичната полиция
Коментари Харесай

МВР към Фандъкова: Паветата ще изчезнат след толкова протести!

Сериозно писмо с комични детайли прати през днешния ден зам.-директорът на столичната полиция ст. комисар Борислав Борисов до кмета Йорданка Фандъкова. Причината - многото митинги и разнообразни прояви в столицата през идващите дни. Министерство на вътрешните работи съществено се тормози по какъв начин ще удържа реда и моли столичното управление да уточни събитията. А и загатва, че няма от кое място да се вземат повече павета - тъй като на митингите, а и при придвижването на техника, те се къртят.

На 13 май, неделя, в София са планувани полумаротон с към 1000 бегачи, велошествие с 600 участници, както и финалът за Купата на България сред " ЦСКА - София "  и " Левски " - продадени са 40 000 билета. Освен това са планувани и три митинга - против кабинета, за мир, неутралитет и така нататък За всички тези събития уведомленията пристигнали до 12 май, а полицията заела чиновници от страната. Допълнително обаче станало ясно, че за 15 май се организира и митинг на превозвачите - с присъединяване на към 2000 тежкотоварни транспортни средства и към 500 рейса. А след това ще има и други прояви.

" Участието на огромен брой тежкотоварни транспортни средства и рейсове би затруднило в допълнение свободното напредване на участниците в спортните мероприятия – причина за пораждане на голям брой съществени конфликтни точки. Към тези причини Столична дирекция на вътрешните работи напомня единомислещо решение на Столичния общински съвет, въз основата на което със заповед на министъра на културата жълтите павета в София са оповестени за културно завещание и са класифицирани като културна полезност – културен ландшафт по смисъла на Закона за културното завещание. Паважната настилка е знак на централната част на столицата с повече от 100 години история, а нейното възобновяване е невероятно. (...)  По данни на експерти от Българска академия на науките находището, от което произлиза материалът за произвеждане на софийските павета, се намира в Будапеща, само че то е изчерпано преди доста години и заводът, който ги е произвеждал, към този момент не работи ", написа на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР